Nominaties Friese Popawards in volle gang

Johan Weitenberg Nieuws

Freeze zou Freeze niet zijn als we de Friese Popawards niet zouden hosten. Traditiegetrouw sluit Friesland Pop het Friese popjaar namelijk af met de uitreiking van de Friese Popawards. Dit jaar op 15 december, de zaterdag van Freeze Festival 2018.

De beste Friese muzikanten en initiatieven maken kans op de Friese Popprijs. Hierbij draait het vooral om de impact die de artiest of het initiatief heeft op de Friese popscene. Maar het blijft niet bij deze prijs. Ook is er de Talent Award voor beste Friese nieuwkomer, de Omrop Fryslân Klipkar.tv Klipaward voor beste Friese videoclip, de Bernlef Priis voor beste Friestalige initiatief of act en natuurlijk de felbegeerde Publieksprijs. Natuurlijk is er muzikale omlijsting van Friese artiesten. Marcel Smit is een Friese troubadour en won in 2017 de Klipkar Award, voormalig winnaar van de Friese Popprijs Jelte Postumus komt met zijn band Waiting fort he Sun langs en zangeres MINK komt onder begeleiding van Auke Busman en Rick Meijer spelen.

De nominaties voor de prijzen zijn in volle gang en we laten je natuurlijk weten wanneer je kunt stemmen. Houd deze plek in de gaten!