Orist + Roosmarijn

Orist is het muzikale project van de 28-jarige Tim Zweistra uit Groningen. In 2013 bracht hij het album ‘Quote Unquote’ uit. Deze instrumentale collectie van pianowerken heeft een rustige, filmische feel met invloeden van Erik Satie, Chopin, en Nils Frahm. In zijn nieuwe werk introduceert hij zijn stem, die af en toe overgaat in kristalhelder falsetto en doet denken aan zangers als Jeff Buckley of Matthew Bellamy (Muse).

Roosmarijn Tuenter is een multi-instrumentalist, zangeres en singer-songwriter uit Sinderen. Haar muziek valt te omschrijven als experimentele en melodieuze popmuziek. Geïnspireerd door de natuur en haar details brengt Tuenter intieme nummers ten gehore met dromerige melodieën en een expressieve uitvoering. Met alleen haar altviool, loop-station en een indringende stem verandert ze een ruimte in een ervaring. Hoewel ze pas 23 jaar is heeft ze al ervaring op diverse Nederlandse podia én in het buitenland. Zo speelde ze onder andere in Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Engeland en Zweden.

Wanneer de twee samenkomen en hun ideeën combineren ontstaat er een prachtige ontmoeting van piano en altviool, waar hun stemmen overheen dansen, terwijl er af en aan geïmproviseerd wordt.