08/03 Meindert Talma speelt De Domela Passie – Iduna Drachten

Op 18 november 2019 was het precies honderd jaar geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis, de aartsvader van het Nederlandse socialisme en anarchisme, overleed. Als geboren en getogen Fries in het dorp Surhuisterveen kent liedjesschrijver en muzikant Meindert Talma de verhalen over Domela als geen ander. Talma schreef al op de middelbare school een scriptie over de armoedige roots van de sociaal-anarchist.

Reden genoeg dus voor cultheld Meindert Talma om zijn nieuwe album ‘De Domela Passie’ te baseren op het leven van dit zowel geliefde als gehate figuur. Eerder maakte hij al muzikale levensverhalen over onder meer dammer Jannes van der Wal en kunstenaar H.N. Werkman. Voor zijn Domela-album haalt Talma alles uit de kast: hij vertolkt deze met volledige band, inclusief koor en strijkersensemble.

De recensies van het album zijn lovend, er is een documentaire over de Domela Passie verschenen op Omrop Fryslân en Doc2 op NL2 en Meindert was te gast tijdens een gospeluitzending van VPRO’s Vrije Geluiden op Nederland 1.

**** Meindert Talma wekt Domela Nieuwenhuis tot leven op prachtig muzikaal levensverhaal – De Volkskrant

Muzikale omlijsting door DJ Jankobus Seunnenga.

 

Entree: € 11,00 VVK en € 13,00 aan de deur
Tickets via Iduna