07/03 Launch Friese Vinyl Club met Hilbrandt – Neushoorn LWD

Lp’s zijn weer helemaal hip. Mooie hoezen, verse wax in kekke kleurtjes en goede geluidskwaliteit: het is een stukje beleving. De Friese Vinyl Club zet talentvolle Friese acts op plaat en geeft ze zo een fikse steun in de rug. FVC trapt af met synthrockers Hilbrandt. Tijdens deze releaseshow presenteert de band hun 12” met exclusieve tracks. Bovendien ga je als bezoeker met de lp onder de arm naar huis!

FRIESE VINYL CLUB
De Friese Vinyl Club draagt bij aan het versterken van het artistieke klimaat in Friesland door talentvolle en ambitieuze Friese acts te helpen met de realisatie, release en promotie van een exclusieve 12” vinyl. Bovendien biedt de FVC een platform voor Friese kunstenaars en vormgevers om het exclusieve artwork voor de platenhoezen te verzorgen. De tracks worden opgenomen bij productiehuis Popfabryk, geproduceerd door Snoet & Smoel en op vinyl geperst door Deep Grooves. De releaseshows vinden plaats in Neushoorn. Het project is tevens de aanleiding de samenwerking tussen betrokken partijen te intensiveren en kennis en ervaring te delen ten behoeve van talentvolle Friese acts.

HILBRANDT
Hilbrandt verzorgt een razende, futuristische kerkdienst. Eén met indringende synths en orgels, dansbare grooves en snerpende autotune. Stiekem nemen ze hiermee moderne, met autotune overladen popmuziek op de hak en creëren ze ware poëzie. Het resultaat is beukende en dansbare synthrock. Voor de Friese Vinyl Club vangen ze twee exclusieve tracks op vinyl, verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage met exclusief artwork van een Friese kunstenaar. Support act van de avond is christopher404.

christopher404 is een onbekende naam in de muziekscene, maar niet lang meer. Zijn dromerige, alternatieve R&B zal de komende tijd vanuit zijn appartement het land binnenstromen. christopher404 maakt mooie dingen, zonder dingen mooier te maken dan dat ze zijn. Met zijn hoofd in de wolken en beide voeten op de grond. Zijn intieme Nederlandstalige teksten schetsen niet alleen zijn persoonlijke ervaringen op een unieke impressionistische wijze, maar zullen jou helpen stil te staan bij jouw eigen ervaringen en herinneringen, in een wereld die soms veel te snel beweegt.

Deze eerste release van de Friese Vinyl Club is onderdeel van de Friese Lente. De Friese Vinyl Club is een initiatief van Popfabryk, Snoet & Smoel, Deepgrooves, Friesland Pop en Neushoorn. De plaat van Hilbrandt is de eerste van vele. Support your local scene, word lid van de club en verzamel ze allemaal!

Zaal: AA-Security Arena
Type: Staconcert
Garderobe gratis

Tickets inclusief 12″: VVK € 10,00 // Deur € 10,00