It Dockumer Lokaeltsje

  Facebook pagina
  Website

Elke avond een andere plaat. Integraal gespeeld. 77 nummers in vier dagen. Oftewel: negentien-en-een-kwart liedjes per concert. Na de vier optredens die It Dockumer Lokaeltsje zal doen in De Friesche Club volgt nog een vijfde avond in De Neushoorn. Met nog meer waanzin. En een dwarsdoorsnee van het complete repertoire. Of wat het drietal ook maar te binnen schiet.

Concertserie in De Friesche Club – Ruiterskwartier 57 Leeuwarden – aanvang 23:00 uur

  • dinsdag 10 maart Neuktiisdei – WIL MET U NEUKEN en andere jeugdzonden.
  • woensdag 11 maart Modderwoansdei – MODDERGAT en omliggende dorpen.
  • donderdag 12 maart Tongersdei – TONGER en verdere weerberichten.
  • vrijdag 13 maart Alles is Goede Vrijdag – ALLES IS GOED en meer positief nieuws.

Concert in De Neushoorn – Ruiterskwartier 41 Leeuwarden – aanvang 01:20 uur 

  • zaterdag 14 maart Totale Uitverkoop; zolang de voorraad strekt. Potpourri. Tombola. Ibuprofen.

It Dockumer Lokaeltsje – van 1985 tot nu

Bouwend op de sound van bands als The Cramps en Shockabilly omarmt It Dockumer Lokaeltsje talloze invloeden: het absurdisme van de Neue Deutsche Welle; de muzikale nieuwsgierigheid van Minutemen; de structurele koppigheid van Wire. In 1986 openen Sytse J. van Essen (gitaar), Fritz de Jong (drums) en Peter Sijbenga (bas, zang) hun frontale aanval op de goede smaak met de succesvolle mini-LP WIL MET U NEUKEN. In 1987 wordt ook MODDERGAT – net als de voorganger uitgebracht door Top Hole Records – enthousiast ontvangen. Na een vakantie van 25 jaar keert It Dockumer Lokaeltsje terug naar het door hen gecreëerde universum. Het eerste verslag van de nieuwe ontwikkelingen heet TONGER en verschijnt in 2017 op Makkum Records, het platenlabel van Arnold de Boer, alias ZEA. De recensies zijn lovend.

In februari 2020 brengt Makkum Records de nieuwste plaat van It Lokaeltsje uit. Op ALLES IS GOED haalt het trio een absolute favoriet door de mangel: Alles ist Gut van Deutsch Amerikanische Freundschaft (Virgin Records, 1981). De integrale coverversie van het baanbrekende album van electropunkers Gabi Delgado-López en Robert Görl is een Friestalige, eigenzinnige maar vooral liefdevolle ode aan het pionierswerk van DAF. De kritieken mogen er zijn: “een zeer bijzondere coverplaat” (OOR) en “blij vlagen hilarisch maar eigenlijk van het begin tot het eind vooral steengoed” (subjectivisten.nl).