Genetic Choir – Loop-Copy-Mutate

Het geluid van de stad omringt ons als een landschap. Voetstappen, slenterend en gehaast. Flarden van gesprekken, winkelmuziek, het onverstoorbare gekoer van duiven. Wind wappert in je oren, dan opeens een fietsbel en een bouwvakker die een deuntje fluit… Wat is de muziek van Leeuwarden?

Het Genetic Choir nodigt je uit voor een concert waar je deel van uitmaakt én invloed op uitoefent. Tijdens geluidswandelingen door de binnenstad van Leeuwarden leer je met nieuwe oren naar de stad luisteren en kun je geluiden toevoegen aan de geluids-database voor het concert op 16 december. Het Genetic Choir verwerkt deze ‘stemmen van de stad’ in een interactief concert in Neushoorn, waar de muziek – onder invloed van het publiek – ter plekke ontstaat.

Meedoen? Je bent van harte welkom om gratis deel te nemen aan de soundwalks voorafgaand aan het concert! Die vinden plaats op onderstaande tijden. Voor de soundwalks is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren wordt dan ook sterk aanbevolen en kan door te mailen naar: [email protected]

Vrijdag 15 december
16.30 Soundwalk 1 (vertrek vanuit Snekertrekweg 1)
20.30 Soundwalk 2 (vertrek vanuit Neushoorn)

Zaterdag 16 december
12.00 Soundwalk 3 (vertrek vanuit Neushoorn)
18.00 Concert Loop-Copy-Mutate (Neushoorn)

Het Genetic Choir is een utopisch vocaal ensemble dat muziek laat ontstaan uit de zwerm-intelligentie van samenwerkende zangers. In grensverleggende projecten verkennen zij populaire en non-idiomatische vormen van improvisatie en gaan daarmee de wereld over. Na projecten in Japan en onder Amsterdam CS nu dus in Leeuwarden!

Voor Loop-Copy-Mutate werkten zij nauw samen met Stelios Manousakis (geluidsprogrammeur) en Robert van Heumen (laptop-instrumentalist).

De soundwalks en het concert van Genetic Choir op Freeze Festival komen tot stand in samenwerking met de Minerva Academie voor Popcultuur en het Media Art Festival.