Friese Popawards 2017

Traditiegetrouw sluit Friesland Pop het Friese popjaar af met de uitreiking van de Friese Popawards. Sinds 1996 mogen zij die jaarlijks het meest hebben betekend voor de Friese popcultuur een award in ontvangst nemen. Ook dit jaar wordt de awardshow geïntegreerd in het driedaagse Freeze Festival in popcentrum Neushoorn te Leeuwarden.

Er worden prijzen uitgedeeld voor de beste video (Klipkar.tv Klipaward), het grootste talent (Talent Award, gesponsord door NHL Hogeschool) en er is een publieksprijs. Aanvullend wordt door de Provincie de Bernlef Priis uitgereikt aan hen die het meest betekend hebben voor de Friestalige popcultuur. De klap op de vuurpijl is de felbegeerde Friese Popprijs (gesponsord door Minerva Academie voor Popcultuur en Friesland College D’Drive).

De uitreiking van de awards wordt aangevuld met diverse optredens. Winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân, Katie Koss, zal deze avond op het hoofdpodium spelen. Daarnaast zullen er twee solo performances plaatsvinden van Esther de Jong en Rosan Asmussen.