08/03 The Mudbirds en Lammert Nuwolt – Café Donkerbroek

  Facebook pagina
  Website

Zondag 8 maart presenteert De Kortsluiting twee fantastische muzikale acts in Café Donkerbroek onder de sluier van Friese Lente.

The Mudbirds
Een grensverleggend blues duo. Muziekliefhebbers zullen worden verrast. Nieuwe originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar instrumenten. Niet makkelijk om te plaatsen, ergens tussen blues, bluegrass en wie weet waar!

Als winnaars van the Dutch Blues Challenge in 2011 (solo/duos) vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis in 2012. Hun eerste cd ‘Slick Blues’ is met veel lof onthaald. Als solo/duo act waren The Mudbirds in 2017 finalisten in finale van de Dutch Blues Challenge.

Lammert Nuwolt
Deze man komt uit Donkerbroek. Naast dat hij één van de zangers is van de band Tsjuster Rocksum is hij ook solo actief als singer-songwriter. Hij zingt ernstige en humoristische liedjes welke hij voor een deel zelf schrijft. In 2018 nam hij deel aan de voorronde van Liet met It gemis. Een aantal meezing klassiekers zullen zeker niet ontbreken in zijn repertoire.