07/03 Boelo Klat & Marcel Kapteijn – De Wier Koarnjum

Marcel Kapteijn (zang/gitaar) en Boelo Klat (piano) hebben elkaar muzikaal in 2018 gevonden in een gebalanceerd muziekprogramma waarin solo- en duocomposities een grote rol speelden. Deze avond brengt het duo Kapteijn en Klat een akoestisch optreden met een mix van intieme liedjes, jazz en rauwe blues, o.a. van het nieuwste album van beide heren met de titel ‘Magnolia’ en van Marcel’s solo-cd ‘The Man I Am’. Een uniek concert, in samenwerking met Friesland Pop tijdens de Friese Lente. 

Zanger Marcel Kapteijn verwierf wereldfaam met de band Ten Sharp (met o.a. Niels Hermes): de prachtige single ‘You’ uit 1991 werd een regelrechte wereldhit. Het is nog altijd wereldwijd te horen op de radio. In deze band speelden destijds ook Hubert Heeringa en Jelle Sieswerda. Tegenwoordig maakt hij furore met zijn nieuwe band Marcel Kapteijn & The Raindogs. Zijn solo CD ‘The Man I Am’ werd lovend ontvangen. Buiten de muziek om is hij ook als klompenmaker actief.

Pianist Boelo Klat ontwikkelde zich in de afgelopen jaren ook als componist. Met zijn band Klatwerk3 krijgt hij lovende recensies. In 2017 kwam de cd ‘Lost in Berlin’ uit. Boelo is veelzijdig: zijn composities raken de pop, jazz, klassiek, minimal music en wereldmuziek. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De pers schrijft over hem: “Klat’s composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar dat kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat hem eigen is.

Informatie
Aanvang 20.30 uur, deur open 20.00 uur.
Entree €17,50 p.p. Toegang alleen na aanmelding via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via 06-54763154.

Persfoto © Bob de Boer