Abroad!

Op zaterdagmiddag organiseren Friesland Pop en de Popfabryk Abroad!, in samenwerking met de Minerva Academie voor Popcultuur en Never Ending Orchestra. Een educatieve en interactieve middag in de Neushoorn Arena, met panels in het teken van internationalisering en touren over de grens. De middag is niet alleen interessant om bij te wonen voor jonge artiesten en bands, maar ook een absolute “must-attend” voor jonge managers en boekers in spe.
Hoe leg je een internationaal netwerk aan en hoe onderhoud je het? Wat kunnen uitwisselingsnetwerken als Excite Music en SEN Stage Europe Network voor je betekenen? Hoe gaat touren over de grens in zijn werk? Waar begin je en, niet onbelangrijk, hoe financier je het? Bij Abroad! krijg je antwoord op al deze vragen en meer.
 
Ook krijg je de kans om je eigen vragen te stellen aan lokale, nationale én internationale professionals, zoals bijvoorbeeld het Fonds Podiumkunsten, Eva van Netten (o.a. BlackboxRed en Welcome to The Village), Geert van der Velde (o.a. The Black Atlantic en coach bij Freesonica) en Steijn Koeijvoets (manager van MY BABY). De panels worden gemodereerd door Cor Giesing, docent op de Academie voor Popcultuur.
 
We besluiten Abroad! met een kleine showcase in de Backstage, waar onder andere Chai Blaq zal optreden. Zij is de helft van Nederlands-Fins duo FUNC en was dit jaar geselecteerd voor Excite Music, waardoor ze mocht optreden op Play Festival in België en Sonic Visions in Luxemburg.
Tijdschema:
13.00-13.30 Inloop
13.30-13.45 Welkom door Cor Giesing
13.45-14.45 Panel 1: Exportregelingen en Toursubsidies
14.45-15.45 Panel 2: Europese Uitwisselingsnetwerken
15.45-16.45 Panel 3: Een tour plannen ‘op eigen houtje’
16.45-17.30 Netwerkborrel
18.30-20.30 Showcase
Het bijwonen van Abroad! is gratis!
Abroad! komt tot stand in samenwerking met de Minerva Academie voor Popcultuur en het Media Art Festival en is onderdeel van Never Ending Orchestra.