Cradle of Filth eerste headliner Freeze 2018

Johan Weitenberg Nieuws

Het is zo ver: we maken de eerste namen voor Freeze Festival bekend! Britse metalband Cradle of Filth is de eerste headliner van ons festival en komt in het kader van 20 jaar Frozenland op zaterdag 15 december exclusief voor Freeze naar Nederland.

Frozenland

We besteden dit jaar veel aandacht aan Frozenland, het eerste meerdaagse popfestival in recreatiegebied de Groene Ster. In 1998 is dit een impactvolle gebeurtenis. Frozenland was indertijd een baanbrekend festival doordat het de primeur heeft in het programmeren van dj’s en bands op één festival. Naast gevestigde namen is er ook ruimte voor vernieuwende acts, bijzondere projecten en jong talent van eigen bodem. Het festival wordt dan ook gezien als de spirituele voorvader van het Freeze Festival.

Cradle of Filth en meer

Het is ons gelukt Cradle of Filth – één van de headliners van Frozenland – voor een exclusieve Nederlandse show naar Leeuwarden te halen. De Britse band laat een zeer eigen geluid horen waarin blackmetal, deathmetal en symphonische metal samenkomen. Met hun theatrale liveshow doen zij hier een schepje bovenop. Naast Cradle of Filth maken ook noisepopband Shht (B) en rockband Bloodlines (GB) hun opwachting. Natuurlijk zijn ook Kleine Prijs van Fryslân-winnaar Lester Blackfield en Singer-songwriter Contest-winnaar Sarah en de Mannen present. Met deze eerste namen zetten we de toon voor het altijd diverse programma waar we om bekendstaan.

Freeze Festival is al meer dan 20 jaar het presentatieplatform voor talent in de Friese Popcultuur. Naast talrijke optredens, speciale projecten, een popcongres en de uitreiking van de Friese Popawards is het de ontmoetingsplek van popminnend Friesland. Freeze is geïnitieerd door Friesland Pop en wordt in samenwerking met Neushoorn gerealiseerd.