janne schra - freeze festival 2016

Noordpool Troupe ft Janne Schra & Jorrit Westerhof

        16:00 - 16:45

Noordpool Troupe: een piepjong orkest dat spannende pop en jazz speelt! Op Freeze spelen de talenten samen met zangeres Janne Schra (!!) en gitarist Jorrit Westerhof, onder leiding van Reinout Douma. Janne Schra (die ken je natuurlijk van Room Eleven) maakte met het Noordpool Orkest eerder al eens jazz- en popsongs, gebaseerd op de gedichten van Vasalis. Na een tournee in 2014 komt er begin volgend jaar een album uit.

Op Freeze zingt Janne een aantal Vasalis songs, maar ook werk van Room Eleven. Daarnaast boort ze een nieuwe samenwerking aan met de avontuurlijke gitarist Jorrit Westerhof uit Drachten. Het grote talent studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium in zijn woonplaats Groningen, en momenteel speelt hij veel met trompettist Eric Vloeimans, maar is ook vaste gitarist van de band Karawane, die later deze Freeze-zondag ook nog speelt.

Noordpool Troupe is de (Friese) talenten versie van het Noordpool Orkest. Vorig jaar traden ze nog met Elske DeWall op tijdens Freeze, we zijn dan ook ontzettend blij dat we opnieuw een podium kunnen bieden voor deze veelbelovende jonge muzikanten.

https://www.youtube.com/watch?v=42msbLe1zMU