Info

Dagen

De échte muziekfan is op vrijdag al aanwezig op Freeze Festival. Die dag laat je je verrassen door jong talent, vers van de Academie voor Popcultuur, een aantal bijzondere projecten, de beste lokale hiphopacts en rapper Sevn Alias. Nog steeds niet moe? Dan kun je je tot in de late uurtjes vermaken op de dansvloer…
De zaterdagavond begint meteen goed met de Friese Popawards! Hier worden verschillende awards uitgereikt aan de meest talentvolle en opvallende Friese artiesten van het afgelopen jaar. Daarna zijn er onwijs veel lokale, nationale én internationale acts te bewonderen in de zalen en lokalen van Neushoorn.

De voetjes van de vloer bij My Baby, getuige zijn van de comeback van rockabilly-kwartet Downbeat Maestros en genieten van de prachtige muziek van Millionaire. Renske de Boer (Mr. Wallace) presenteert het bijzondere project Reservoir Bastards, een aanrader voor Tarantino-fans. Maar zeg eens eerlijk, wie is er nou géén fan van Tarantino?

Tussen 13.00 en 18.00 bieden we daarnaast een interactief programma voor jonge, Friese artiesten en boekers en managers in spé die meer willen weten over touren in het buitenland. Hoe gaat dat in zijn werk? Waar begin je? En hoe hebben andere artiesten dat gedaan? Meer info volgt snel, houd onze website en social media-kanalen in de gaten!

Naast een brede en spannende programmering voor jong en oud, is er op de zondag van Freeze Festival ook de mogelijkheid voor bezoekers om zelf in de spotlights te staan!

Bijvoorbeeld met Everyday People. De band nodigt muzikanten uit om mee te spelen tijdens hun optreden. Dé ultieme kans voor podiumbeesten in de dop! Na deelname aan een workshop en een repetitie, mag je op zondag de planken van het hoofdpodium betreden. Hoe tof is dat?!

Liever gewoon een spoedlesje gitaar, drum of zang? Dat kan ook! Wandel de oefenruimtes in Neushoorn eens binnen en wordt voorzien van Tips & Tricks. Op het Open Podium op Freeze kun je die vervolgens meteen tot uiting brengen.

Ook Sterrenfabriek is van de partij! Ben je jong en wil je leren zingen of tekstschrijven? Sterrenfabriek biedt op Freeze een zondag-programma aan waarin je leert, zingt én op mag treden!

Geniet tot slot van bijzondere optredens van internationale en nationale artiesten zoals Grandbrothers, The Overslept, Wiebe, Mosken, Plunder en vele anderen. Ons zondagprogramma is voor het hele gezin, en de allerjongsten (t/m 12 jaar) mogen gratis naar binnen!