Freeze op locatie: Piano-day

Titus Nieuws, Uitgelicht Leave a Comment

Freeze festival is mede-organisator van de eerste Leeuwarder editie van ‘Piano Day’. Begonnen als een kleinschalig initiatief van de Duitse pianist Nils Frahm is Piano Day de afgelopen jaren doorgegroeid tot een wereldwijd evenement waar meer dan 25 organisaties aan mee doen; van Tokyo tot Berlijn, van London tot Montreal.. Dit succes valt samen met de steeds verdere toenadering tussen klassieke muziek en pop; ‘klassieke’ muzikanten als Hauschka, Remy van Kesteren, Nils Frahm en Joep Beving zijn steeds vaker te bewonderen in poppodia en op de grote popfestivals. De combinatie van een bredere muzikale horizon en regionaal talent was afgelopen editie van Freeze festival al zichtbaar; vanaf heden zal ‘Freeze-festival’ ook incidentele kleinschalige avonden als deze initiëren.

Corné de Wolf, Orist, Annelie de Vries en Jara Dijkstra de optredens verzorgen. Liefhebbers van filmische en verstilde pianomuziek (tussen pop en klassiek) mogen dit niet missen! De Leeuwarder Piano-dag zal plaatsvinden op woensdagavond, 29 maart in Theater De Bres (Schoolstraat 4, Leeuwarden).

De avond wordt verder mogelijk gemaakt door St. Friesland Pop, Tim Zweistra en Theater de Bres. De zaal gaat om 19:30 uur open en de entree is vrij (al wordt een vrijwillige donatie gewaardeerd).

Meer info: https://www.facebook.com/events/705919152920579/http://www.pianoday.org/